Beplantingsplan

Waar let ik op bij het maken van een beplantingsplan voor uw tuin:

Mooie beplanting, fraaie bomen en hagen op de juiste plek.  Beplanting die vogels, vlinders en bijen lokken is belangrijk en ook nog eens een kleine bijdrage aan een beter milieu. De biodiversiteit in de directe leefomgeving is nu meer dan ooit belangrijk.

Een natuurlijk ogende beplanting met kleur, geur en fraaie bladstructuren die het hele jaar aantrekkelijk is.  Een border  met de juiste planten, gelet op grondsoort, ligging en groeiconcurrentie tussen onderlinge soorten die hoeft echt niet heel veel onderhoud te vragen.

Beplanting met spannende kleuren of juist ingetogen met zachte tinten bepalen de sfeer. Daarnaast zorgen bomen voor beslotenheid, diepte en seizoensbeleving. U krijgt van mij adressen van goede kwekers of ik zoek de bomen en de planten voor u uit.

Een goed beplantingsplan maken kost tijd, maar dat is snel terugverdiend. Te vaak zie ik verkeerd gekozen planten en bomen die niet groeien of juist te groot worden. Dat is dan helaas weggegooid geld.

U kunt een beplantingsplan laten maken indien u zelf een ontwerp voor de tuin heeft gemaakt, of misschien is er één border die mooier en bloemrijker moet worden, dat kan allemaal.

Hoveniersbedrijven en architecten kunnen mij inhuren om een beplantingsplan te maken. Een beplantingsplan maken is vrij intensief en vraagt veel plantenkennis. Die tijd ontbreekt vaak

Bent u geïnspireerd geraakt door mijn projecten en visie op tuinen? Of wilt u vrijblijvend een afspraak maken om uw wensen door te nemen en samen te kijken naar de mogelijkheden voor een tuinontwerp voor een kleine tuin of beplantingsplan? Neemt u dan gerust contact met mij op door onderstaand contactformulier in te vullen. Of neem contact op via 06-30775608.