Mijn visie op tuinen

Door de steeds kleiner wordende buitenruimte wordt de invulling daarvan belangrijker. Een weldoordacht plan is noodzakelijk om op een verantwoorde manier deze ruimte in te richten. Daarom neem ik u graag mee in mijn tuinvisie.

Te snel wordt er in kleine tuinen gekozen voor veel verharding omdat dit ‘gemakkelijk’ is. Duurzaamheid in de vorm van hergebruik van aanwezige materialen, opvang van regenwater, beplanting die vogels, vlinders en bijen lokken is een kleine bijdrage aan een beter milieu. De biodiversiteit in de directe leefomgeving is meer dan ooit belangrijk.

Ik vind het belangrijk dat er voldoende bomen en planten in mijn leefomgeving groeien en dus verwerk ik ook veel groen in mijn ontwerpen. Een tuin waar je inloopt en waar je een gevoel van beslotenheid ervaart door een mooie boom en natuurlijk ogende beplanting waarin je ook de seizoenen kunt beleven.

Een tuin waar iets te ontdekken valt is een plek om fijn te kunnen leven. Bomen en hagen geven privacy en lokken vogels. Een boom is gezonder, verbetert de luchtkwaliteit en zorgt voor natuurlijke schaduw. Ook in een kleine tuin kan een boom geplant worden maar dan wel eentje die op de juiste plek in de goede grondsoort staat én niet voortdurend gesnoeid hoeft te worden. In mijn ontwerpen adviseer ik daarover.

Kijk op de pagina Projecten om tuininspiratie op te doen.