visie tuinontwerp

Door de steeds kleiner wordende buitenruimte wordt de invulling daarvan belangrijker. Een weldoordacht plan is noodzakelijk om op een verantwoorde manier deze ruimte in te richten. Daarom neem ik u graag mee in mijn tuinvisie.

Te snel wordt er gekozen voor veel verharding omdat dit ‘gemakkelijk’ is. Duurzaamheid in de vorm van hergebruik van aanwezige materialen, opvang van regenwater, beplanting die vogels, vlinders en bijen lokken is een kleine bijdrage aan een beter milieu.

Ik vind het belangrijk dat er voldoende bomen en planten in mijn leefomgeving groeien en dus verwerk ik ook veel groen in mijn ontwerpen. Een tuin waar je inloopt en waar je een gevoel van beslotenheid ervaart door bomen en planten, waar iets te ontdekken valt is een plek om fijn te kunnen leven.

Mooie lijnen gecombineerd met ‘natuurlijke’ beplanting zorgen voor een evenwichtige natuurlijke tuin. Verschillende bladstructuren, een mooie waterpartij, de beleving van de seizoenen en de geuren van bomen en planten zijn elementen die in elk ontwerp thuishoren.

Door de juiste planten te gebruiken op de juiste plek vraagt dat echt niet veel onderhoud.  Bomen en hagen geven privacy en lokken vogels. Ook in een kleine tuin kan een boom geplant worden maar dan wel eentje die op de juiste plek in de goede grondsoort staat én niet voortdurend gesnoeid hoeft te worden.  In mijn ontwerpen adviseer ik daarover.

Kijk op de pagina Projecten om tuininspiratie op te doen.

Lees ook dit artikel in Tuinontwerp