Zomertijd!

1 april, 2014

De tuindeuren van mijn kantoor staan open, de zon begint al beetje door te komen, de temperatuur is aangenaam. Vandaag belooft het weer een mooie voorjaarsdag te worden. Het weekend was ook al zo heerlijk, we zijn voortdurend buiten bezig geweest. Zelf heb ik de beplanting uitgezet bij een klant, terwijl mijn man ons gazon voor de eerste keer weer gemaaid heeft. Bepaald geen straf als het zonnetje schijnt. Tussendoor een kopje koffie op het terras en later in de middag in de luie stoel met een boek of gewoon genieten van alle bomen en planten die uitlopen en het gefluit van de vogels.

Er groeit en bloeit al van alles, de aarde is al bijna overal weer bedekt met groen. De Helleborussen doen al hun best vanaf januari maar nu zijn daar de Brunnera’s, de decoratieve Euphorbia’s, de Narcissen en de Chionodoxia’s bij gekomen. Verder bloeien de Viburnum burkwoodii en Viburnum tinus ‘Gwenlilan’. Ook de bomen Pyrus call. ‘Chanticleer’ en de Prunus ‘Autumnalis’ hebben nog volop bloesem. Onze oude Magnolia x soulangia bloeit al zeker 2 weken. Er hangt een zoete geur in de tuin, af en toe blijft een voorbijganger stilstaan om een foto van deze beauty te kunnen maken.

Heel prettig is de overgang naar de zomertijd afgelopen weekend. Een uur vooruit dus dat betekent ’s avond langer licht. Na het werk nog even in de tuin werken, hier en daar wat onkruid plukken, als je dat nu bijhoudt heb je daar de hele zomer plezier van. Als een border goed beplant is en dicht kan groeien is er nl. weinig ruimte meer voor onkruid.

sfeertje makenMaar gewoon lekker lang blijven tafelen met een glaasje wijn mag natuurlijk ook en als het iets frisser wordt de houtkachel aansteken om nog langer te kunnen genieten. Als we nog wat verder in het jaar zijn brandt onze buitenkachel soms tot heel laat. Het is heerlijk warm en het voordeel van zo’n dichte kachel is dat je niet in de rook of vuurspetters zit. Kijk voor een betaalbare haard maar eens op www.sfeertjemaken.nl. Tip: neem wel droog hout anders kunnen de buren ook mee ‘genieten’ van jouw kachel.

De weermannen en vrouwen voorspellen nog een paar dagen van deze heerlijke voorjaarsdagen, dus geniet ervan! Waarmee ga jij aan de slag in de tuin nu de zomer nadert? Laat gerust een reactie achter hieronder en wie weet kan ik je helpen!

Terug naar blogs